WebDelft

Kosten WordPress website laten maken

kosten-van-wordpress-website

De prijs van een website bepalen is niet zo simpel als dat het misschien klinkt. Veel website bureau’s draaien daarom ook het liefst om deze vraag heen, maar wij niet. Wij proberen in alles wat we doen transparant te zijn, dus ook de prijzen van onze websites.

Wat kost het laten maken van een WordPress website?

De prijs voor laten maken van een WordPress website is zoals je kunt zien niet een eenduidig antwoord, maar om je een zo specifiek mogelijke indicatie te geven van wat een WordPress website kost hebben we verschillende soorten WordPress websites als voorbeeld met daarvoor de gemiddelde prijs.

Simpele WordPress website

Een simpele WordPress website biedt alle basisfuncties die je nodig hebt: een homepage, dienstenpagina, over ons, contactmogelijkheden en juridische pagina’s, naast essentiële SEO, mobiele responsiviteit, en snelle laadtijden. Deze optie kost gemiddeld €1.000,- tot €2.500,- en is perfect voor kleine ondernemers die online zichtbaar willen worden.

Maatwerk WordPress website

Voor wie specifieke wensen heeft qua design en functionaliteit, is een maatwerk WordPress website ideaal. De kosten variëren van €2.500,- tot €10.000,-, afhankelijk van de complexiteit en personalisatie van de website.

Corporate WordPress website

Corporate WordPress websites, bedoeld voor grotere organisaties met hoge eisen op het gebied van veiligheid, functionaliteit en uptime, beginnen bij €10.000,-. De prijs kan oplopen tot bedragen van €100.000,- afhankelijk van de specifieke vereisten.

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

De prijs van een WordPress website wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de complexiteit van de website ontwikkeling, het aantal pagina’s, het niveau van maatwerk en design, wie de website bouwt (zelf doen, freelancer, of webdesignbureau), en eventuele extra functies zoals meertaligheid of specifieke koppelingen.

Elk van deze elementen draagt bij aan de uiteindelijke kosten en moet zorgvuldig worden overwogen bij het plannen van een nieuw webproject.

Complexiteit van de website

Als we het hebben over de complexiteit van een website, dan verstaan we de mate van maatwerk, functionaliteit, en interactieve elementen die een website vereist.

Deze factor is van invloed omdat complexere websites meer tijd en expertise vereisen voor design en ontwikkeling, wat leidt tot hogere kosten.

Dit omvat onder andere geavanceerde functionaliteiten, integraties met externe systemen, en op maat gemaakte designelementen.

Aantal pagina’s

Het aantal pagina’s spreekt wellicht al voor zich. Een website met meer dan 100 pagina’s kost uiteraard meer tijd om te maken dan een website met 5 pagina’s. Dus hoe meer werk er in de website zit, hoe duurder het wordt. 

Niveau van maatwerk

Maatwerk beïnvloedt de prijs significant omdat het extra tijd, expertise en vaak ook speciale software of programmering vereist om de unieke aspecten van de website te realiseren. Hoe meer maatwerk nodig is, des te hoger de kosten voor de website zullen zijn. 

Keuze van website ontwikkelaar

De keuze van de website ontwikkelaar is belangrijk bij het bepalen van de kosten en kwaliteit van een WordPress website.

Dit zijn keuzes tussen een website zelf bouwen, het inhuren van een freelancer, tot het inschakelen van een professioneel webdesignbureau.

Elke optie heeft zijn eigen prijsklasse en niveau van expertise, wat direct invloed heeft op het eindresultaat van de website. Zo kan een professioneel bureau hogere kosten met zich meebrengen, maar ook een hogere kwaliteit en meer geavanceerde functionaliteiten leveren.

Laten wij kennismaken