WebDelft

Wat houdt website ontwikkeling in?

dit-houdt-website-ontwikkeling-in

Wat is website ontwikkeling?

Website ontwikkeling is het proces van het bouwen van een website. Met het ontwikkelen van een website wordt het website design gerealiseerd en worden functionaliteiten geïmplementeerd met als einddoel een gebruiksvriendelijke website.

Fasen die worden doorlopen zijn ook wel, het bedenken (website strategie), ontwerpen (website design), ontwikkelen en lanceren van een website.

Het belang van een professionele website

Een professionele website is van groot belang voor het succes van jouw bedrijf. Het is vaak het eerste contactpunt tussen jouw bedrijf en de klant. Het is bewezen dat bezoekers eerder geneigd zijn om over te gaan tot een actie als de website een mooi ontwerp heeft. Ook de functionaliteit is essentieel voor deze actie.

voorbeeld-website

Voordelen van een website

  • Verhogen van conversies en genereren van meer leads en verkopen
  • Online zichtbaarheid en bereik vergroten
  • Creëren van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten
  • Optimaliseren van de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van jouw website
  • Biedt mogelijkheid voor interactie en betrokkenheid met jouw doelgroep

Waarom heb je een goed ontwikkelde website nodig?

In de tijd van nu gaat alles zowat online, we kunnen er niet meer omheen. Het is als bedrijf daarom ook noodzakelijk om online vindbaar te zijn voor jouw doelgroep. We zien dat veel bedrijven tegenwoordig online te vinden zijn, maar daar blijft het ook bij. Vaak kan er veel meer uit een website gehaald worden dan mensen denken, daarom kijken we bij WebDelft altijd graag met onze klanten mee om te kijken naar kansen en verbeteringen voor hun website.

Een website is een online visitekaartje die de essentie van jouw bedrijf weerspiegelt en de juiste eerste indruk achterlaat. Het hebben van een professionele website is van onschatbare waarde, omdat dit het vertrouwen en geloofwaardigheid van jouw klanten vergroot én bovendien geeft het jouw bedrijf een professionele uitstraling.

Een slecht ontworpen of niet-functionerende website kan jouw bedrijf schaden. Klanten zullen afhaken als ze moeite hebben om door jouw website te navigeren of als de website traag laadt. Bovendien kunnen zoekmachines de website lager rangschikken als deze niet goed is ontworpen voor conversies of geoptimaliseerd is voor zoekopdrachten. Het op de juiste manier ontwikkelen van een website lost deze problemen op door een professionele en gebruiksvriendelijke website te creëren die aantrekkelijk is voor klanten en zoekmachines.

Online aanwezigheid en bereik vergroten

Het laten maken van een professionele website stelt je in staat om jouw online aanwezigheid te vergroten en jouw doelgroep te bereiken. Dit geeft jou 24/7 zichtbaarheid voor potentiële klanten, waardoor je kansen op groei en succes toenemen. Zelfs als je niet beschikbaar bent, kunnen bezoekers hun contactgegevens achterlaten, zodat je later contact met hen kunt opnemen. 

Betrouwbaarheid en geloofwaardigheid opbouwen

Een professioneel ontwikkelde website zorgt voor een professionele uitstraling en draagt bij aan het opbouwen van geloofwaardigheid. Het laat zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent in jouw branche, wat potentiële klanten vertrouwen geeft waardoor zij eerder geneigd zijn om een dienst bij jou af te nemen.

Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid optimaliseren

Het bouwen van een website op de juiste manier stelt je in staat om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van jouw website te optimaliseren. Bij WebDelft maken we gebruik van de nieuwste technologieën en ontwikkelingspraktijken, zo zorgen wij ervoor dat jouw website intuïtief is en probleemloos werkt, wat resulteert in een positieve gebruikerservaring.

Hoe werkt het?

WebDelft hanteert een gestructureerd en efficiënt ontwikkelingsproces om jouw ideeën om te zetten in een succesvolle website. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom vinden we dit ook erg belangrijk om juist aan te pakken.

Overzicht van ontwikkelingsproces

  1. Planning en strategie: bepalen van jouw doelstellingen, eisen en wensen. Zo ontwikkelen we een strategie en plan van aanpak om deze te bereiken.
  2. Website design: creëren van aantrekkelijke ontwerpen en een intuïtieve lay-out die aansluiten bij jouw merk en doelgroep. In het design van de website kijken we goed naar conversie optimalisatie, hierbij maken we gebruik van bewezen technieken en psychologische principes.
  3. Contentcreatie: schrijven van converterende en relevante inhoud en zorgen voor effectief beheer van jouw websiteteksten.
  4. CMS ontwikkeling: realiseren van het website design door het bouwen van zowel het zichtbare deel van jouw website (front-end) als de achterliggende technische structuur (back-end).
  5. Integratie van functionaliteiten en externe systemen: implementeren van diverse functionaliteiten en het integreren externe systemen om jouw website nog krachtiger te maken.

Samenwerking met WebDelft

Ons ervaren team van website ontwikkelaars werkt nauw met jou samen gedurende het hele ontwikkelingsproces. We luisteren naar jouw wensen, adviseren waar nodig en zorgen ervoor dat het eindresultaat voldoet aan jouw verwachtingen en de behoeften van jouw doelgroep.

Fases van een website bouwen

De ontwikkeling van een website is zelf één proces van het geheel, met als geheel de complete website. Maar in het proces van het ontwikkelen van de website omvat het nog verschillende processen, waaronder het identificeren van uw behoeften en bedrijfsdoelstellingen, het ontwerpen van de lay-out van de website, het bouwen van de website en het testen en optimaliseren van de website.

1. Voorbereiding

1.1. Doelstellingen en vereisten bepalen

Voordat wij beginnen met het maken van de website identificeren jouw specifieke doelen en stellen de vereisten vast die nodig zijn om deze te bereiken.

1.2. Concurrentieanalyse en marktonderzoek

We analyseren jouw concurrenten en de markt om inzicht te krijgen en strategieën te ontwikkelen om je te onderscheiden.

2. Website design

2.1. Wireframing en prototyping

We maken een blauwdruk van de structuur en functionaliteiten van jouw website, zodat je een visueel beeld krijgt van het eindproduct.

2.2. Responsive design

Er wordt tegenwoordig van alles opgezocht op telefoons, daarom is het van belang dat ook jouw website hier voor is geoptimaliseerd. Responsief (oftewel responsive) is het optimaliseren van een website voor alle soorten schermformaten, dus desktop, mobiel en tablet. We zorgen ervoor dat jouw website een responsief ontwerp heeft, dat op alle schermformaten wordt aangepast. Dit zorgt voor de beste gebruikerservaring en dat is tegenwoordig niet te ontbreken.

2.3. Grafisch ontwerp en visuele elementen

We creëren aantrekkelijke grafische elementen die jouw merk identiteit weerspiegelen en de gebruikerservaring versterken.

3. Website bouwen

3.1. CMS ontwikkeling

Wij gebruiken WordPress als CMS voor het maken van websites, hierdoor kunnen wij binnen een korte termijn het website design realiseren in een werkende website. Bovendien zijn de websites die wij maken met WordPress allemaal razendsnel, responsief (telefoon, desktop en tablet), geoptimaliseerd voor zoekmachines en volledig gebruiksvriendelijk voor de bezoeker.

3.2. Gebruiksvriendelijke navigatie

Een gemakkelijk navigeerbare website is erg belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van een website. Wij zorgen ervoor dat de navigatiemenu’s logisch gestructureerd zijn en dat website bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot de belangrijke pagina’s en informatie van jouw website. In sommige gevallen kan een zoekfunctie ook helpen bij het snel vinden van specifieke inhoud.

3.3. Snelheid en prestaties

Niemand zit tegenwoordig nog te wachten op een trage website. Jouw website zal worden voorzien van de snelste laadtijden mogelijk, door onze innovatieve technieken. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en dat heeft positief effect op de conversie van jouw website én op de zoekmachine van Google, waardoor jouw website hoger zal scoren in Google.

3.4. Veiligheid en beveiliging

Een ijzersterke beveiliging van de website mag niet ontbreken en nemen wij ook dan ook serieus. Om de beveiliging en veiligheid van jouw website te verzorgen, implementeren we diverse beveiligingsmaatregelen. Bij beveiligingsmaatregelen voor een website kan je denken aan dingen als het gebruik van SSL-certificaten en het regelmatig bijwerken van software van de website. Dit alles helpt bij het beschermen van gevoelige gegevens en het voorkomen van hacks en beveiligingsinbreuken.

4. Testen en go-live van de website

4.1. Functionele & compatibiliteitstest

Voordat de website live gaat is het van belang om uitgebreid te testen om ervoor te zorgen dat alles perfect naar wens functioneert. We testen de formulieren, links en laadtijden van de website, om zo een optimale gebruikservaring te kunnen garanderen.

We controleren de website het probleemloos werken op verschillende apparaten en browsers.

4.2. Lancering en implementatie

We zorgen voor een soepele lancering van jouw website en bieden ondersteuning tijdens het implementatieproces.

Website laten ontwikkelen door WebDelft

Bij WebDelft begrijpen we dat jouw website een cruciaal onderdeel is van jouw bedrijfssucces. Ons team van deskundige websiteontwikkelaars staat klaar om jouw visie te realiseren en een website te ontwikkelen die jouw doelen overtreft. Met een focus op creativiteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid zorgen wij ervoor dat jouw website opvalt in de digitale wereld en een blijvende indruk achterlaat.

Jouw website laten ontwikkelen?

Conclusie

Website ontwikkeling omvat zowel het technische als het strategische aspect van het bouwen van een professionele website. Door goede communicatie met de klant, vloeiend doorlopen van het proces, kunnen we een website creëren die jouw online aanwezigheid verbetert en jouw doelen ondersteunt. Blijven monitoren, bijwerken en continue optimaliseren van de website is een vervolg stap, maar minstens zo belangrijk om te blijven voldoen aan de behoeften van jouw bezoekers.

Laten wij kennismaken