WebDelft

Nieuwe huisstijl & webdesign voor een financieel informatie platform

case-van-informatie-platform-door-webdelft

+103%

Nieuwe website bezoekers

97.0

Google prestaties

1 sec

Laadtijd van website

Achtergrond

Succesblog is een dynamische website gericht op het onderwijzen en informeren van bezoekers over diverse financiële onderwerpen, met een nadruk op cryptovaluta, aandelen, en het reviewen van brokers. De site bedient een breed publiek variërend van beginners tot gevorderden, in de leeftijdscategorie van 18 tot 50 jaar. Bij aanvang lag de focus op het verbeteren van het vertrouwen door middel van professionele branding en technische optimalisatie, gezien de website voorheen kampte met gebreken op deze vlakken.

Uitdaging

Voor de interventie miste succesblog een consistent logo en branding, wat essentieel is in de financiële sector om vertrouwen te winnen. De website was niet intuïtief, oogde onprofessioneel, en slaagde er niet in bezoekers te behouden. Dit resulteerde in een hoge bounce rate en een gebrek aan engagement, ondanks de rijke inhoud aan artikelen.

Oplossing

Er werd een gedetailleerde website strategie ontwikkeld, gericht op de doelgroep en hun behoeften. Een passende huisstijl en een nieuw logo werden gecreëerd om de identiteit van succesblog.nl te versterken. Met behoud van het WordPress platform implementeerden we een nieuw, gebruiksvriendelijk design dat zorgde voor een naadloze overgang zonder downtime, waarbij alle bestaande content behouden bleef. Een mobile-first benadering werd toegepast om te voldoen aan de voornamelijk mobiele gebruikers van de site.

Resultaat

De herlancering van succesblog.nl leverde indrukwekkende resultaten op: een toename van 103% in nieuwe bezoekers en een Google Pagespeed Insights score van 97, wat de site niet alleen sneller maakt maar ook de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk verbetert. Deze verbeteringen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan een positievere gebruikerservaring en een sterker vertrouwen in de site.

case-van-informatie-platform-door-webdelft

Conclusie

De case van succesblog.nl illustreert het belang van een sterke visuele identiteit, technische betrouwbaarheid en een strategische benadering van webdesign in het opbouwen van vertrouwen binnen de financiële sector. De significante verbeteringen in bezoekersaantallen en siteprestaties tonen aan dat met de juiste aanpak, zelfs websites met eerdere uitdagingen, kunnen transformeren tot succesvolle platforms. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor succesblog.nl, met een solide basis voor verdere groei en ontwikkeling.

Laten wij kennismaken