WebDelft

Wat is WordPress?

WordPress is een gratis programma op het internet waarmee je heel makkelijk je eigen website of blog kunt maken en beheren. Het is net als een gereedschapskist voor het internet, vol met handige tools waarmee je teksten kunt schrijven, foto’s en video’s kunt plaatsen, en het uiterlijk van je site kunt veranderen zonder dat je hoeft te weten hoe je moet programmeren.

Advies van specialisten

Toevallig bezig met een eigen website? We kijken graag met je mee voor mogelijke verbeteringen. 

Wat is WordPress?

WordPress is een open-source content management systeem wat het voor iedereen, van beginners tot ervaren ontwikkelaars, mogelijk maakt om websites en blogs te creëren en te beheren. Oorspronkelijk was het bedoeld als een platform voor blogs, maar het heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig CMS, waardoor gebruikers elke soort website kunnen bouwen; van eenvoudige blogs tot complexe portals en webwinkels.

Geschiedenis van WordPress

WordPress bestaat sinds 2003, toen het als een eenvoudig bloggingplatform werd gelanceerd. Het was de vrucht van de samenwerking tussen Matt Mullenweg en Mike Little. Sindsdien heeft WordPress een lange weg afgelegd, groeiend in zowel populariteit als functionaliteit, en is het uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld.

Hoe werkt WordPress?

WordPress werkt op een webhostingserver en maakt gebruik van een combinatie van PHP-code, MySQL-databases, en andere technologieën om webpagina’s te creëren. Gebruikers kunnen thema’s en plugins installeren om de functionaliteit en het uiterlijk van hun website te personaliseren, zonder dat ze code hoeven te schrijven.

Laten wij kennismaken