WebDelft

Wat is een conversie?

Een conversie is wanneer een bezoeker van een website een gewenste actie uitvoert, zoals een aankoop doen, een formulier invullen, of zich inschrijven voor een nieuwsbrief.

Advies van specialisten

Toevallig bezig met een eigen website? We kijken graag met je mee voor mogelijke verbeteringen. 

Definitie van een conversie

Een conversie is een meetbare actie die bijdraagt aan de doelen van een website. Dit kan variëren van het doen van een aankoop tot het inschrijven voor een nieuwsbrief. Het meten van conversies helpt bedrijven de effectiviteit van hun marketingcampagnes te beoordelen.

Belang van conversies

Conversies vertegenwoordigen de mate waarin je marketinginspanningen vruchten afwerpen. Zonder conversies weet je niet of je campagnes effectief zijn en kun je je ROI (return on investment) niet meten.

Macro vs. Micro conversies

Macro-conversies zijn de hoofddoelstellingen van een website. Dit zijn meestal de primaire acties die direct bijdragen aan de omzet, zoals een aankoop of een abonnementsaanmelding. Micro-conversies zijn kleinere stappen die gebruikers zetten op weg naar een macro-conversie. Dit kunnen acties zijn zoals het bekijken van een productvideo, het toevoegen van een product aan de winkelwagen, of het downloaden van een whitepaper.

Laten wij kennismaken